Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Ce este bolșevismul" by Lev Șestov ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Ce este bolșevismul

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Ce este bolșevismul
  • Author : Lev Șestov
  • Release Date : January 24, 2016
  • Genre: Europe,Books,History,Politics & Current Events,
  • Pages : * pages
  • Size : 637 KB

Description

Instalarea bolșevismului în Rusia este, în secolul trecut, un fenomen la fel de important ca și cele două războaie mondiale. Nebunia revoluției din octombrie și-a arătat umbra imediat după terminarea primului război mondial. 

 

Șestov, emigrat la Paris în 1921, reușește să întrevadă efectele instalării bolșevicilor și să întrezărească demența gulagurilor, schițând esența bolșevismului într-o serie de articole publicate la insistențele compatrioților și străinilor „… toată lumea — compatrioţi şi străini — îmi pune invariabil aceeaşi întrebare: «Ce este bolşevismul? Ce se petrece în Rusia? Ai văzut cu ochii dumitale, povesteşte-ne. Noi nu ştim nimic, nu înţelegem nimic.»”

Iată unul din verdictele lui Șestov la adresa bolșevismului:

„Se înţelege de la sine că Marx nu şi-ar recunoaşte discipolii, nici susţinătorii în oamenii care au formulat un astfel de program. Marx considera că socialismul era o formă superioară de organizare economică a societăţii, decurgând cu aceeaşi necesitate din organizarea burgheză după cum aceasta i-a succedat organizării feudale; [… ]”

Lev Isaakovici Șestov este un filosof existențialist rus care a emigrat la Paris în 1921. Lucrările lui Șestov (Binele în scrierile lui Tolstoi și Nietzsche; Filosofia Tragediei, Dostoievski și Nietzsche, Kirkegaard și filosofia existențialistă, Athena și Ierusalimul) au influențat scriitori ca: Albert Camus și Emil Cioran.


Download Books "Ce este bolșevismul" PDF ePub Kindle